1/06/2012

Jak pečovat o pleť v zimě :)

Jak pečovat o pleť v zimě
Paní Zima má vrtošivé nálady. Někdy spustí déšť, jindy zas chumelí nebo fouká vítr. Nic z toho rozhodně nesvědčí tvé pokožce. Jen si to představ, ze suchého a teplého vzduchu jdeš rovnou do vlhka a chladu. Pleť je vysušená, podrážděná a oslabená. Aby tvá kůže netrpěla, poradíme ti pár vyzkoušených tipů.

Zimní očista
Nejdřív ze všeho začni se zimní očistou. Tvůj jídelníček by měl být zdravý a vyvážený. Aby ochranná bariéra fungovala, musí být kůže zásobená dostatkem bílkovin, tuku, vitaminů a minerálů. Minerální vodou bez bublinek a bylinkovými čaji nic nezkazíš a ovoce a zelenina ti dodají energii a povzbudí tvůj imunitní systém. Zimní procházky ti prokrví kůži a dodají tolik potřebný kyslík. Vyhýbej se stresu a raději relaxuj. Spi alespoň 8 hodin denně, aby kůže mohla odstranit odumřelé buňky a vytvořit buňky nové.

Základní péče o pokožku v zimě
Při teplotě pod 8°C se sníží ochranný mechanismus pleti a dochází k produkci mazu. Jestli máš mastnou pleť, buď ráda. V případě, že je tvá pokožka sušší, používej na obličej jen mastnější krémy, které neobsahují vodní složku. Místo pěny přidej do koupele olejíček a nakonec celé tělo namaž hydratačním mlékem nebo krémem s mastnější konzistencí.

Péče o ruce
Ruce v zimě trpí skoro stejně jako obličej. I pokožka na rukou má malé množství tukových žláz. Proto je důležité, aby sis několikrát za den namazala ruce kvalitním krémem, nejlépe s obsahem bambuckého másla. Na noc pak vyzkoušej výživný medový zábal.

Ochrana rtů
V neposlední řadě chraň své rty. Když o ně nebudeš v zimě dostatečně pečovat, budou suché a drsné. Důvodem jsou chybějící tukové a potní žlázky. Na vysušené a popraskané rty pomáhá starý dobrý jelení lůj a na noc si rty potři medem

Žádné komentáře:

Okomentovat